Blender on muutunud meie köögis oluliseks seadmeks, mis aitab valmistada kiirelt ja lihtsalt tervislikke smuutisid, püreesuppe, magustoite ja muid hõrke roogasid, mida on kerge kaasa haarata trenni, tööle, kooli ja isegi piknikule. Laia valiku tõttu võib blenderi valik olla keeruline. Järgnevalt anname mõned soovitused, kuidas leida just Sulle parim blender.
Euronicsi tootejuht Monika Viire soovitab - kuidas valida blenderit?
Enne blenderi ostu tasuks esmalt läbi mõelda, mida on plaanis sellega tegema hakata: jää purustamine, kuumade suppide valmistamine, kastmete ja kreemide valmistamine ning arvesse võiks võtta ka planeeritava toidu kogused.
Mix&Go tüüpi blender on ideaalne valik
aktiivse ja kiire elutempoga inimesele, kel soov hommikuti klaas smuutit kaasa haarata ning õhtul peale trenni segada kokku üks taastav spordijook. Selleks sobib näiteks väike aga võimas
Nutribullet,
Severin Mix&GO või lihtne ja funktsionaalne
Philipsi blender + spordipudel.
Kui soovite aga valmistada smuutisid, pannkoogitainast, suppe, jäätisekokteile
kogu perele, tasuks juba valida suurema põhikannuga blender. Sageli on nendel kaasas ka väiksem tops, mida on lihtne kõikjale kaasa haarata. Selleks sobib ideaalselt võimas
Tefal Perfect Mix ja
Philips 7000 series.
Kui oled aga
suur kokkamishuviline ja soovid kööki vaid ühte seadet, mis täidaks erinevaid funktsioone, siis tasub valida multifunktsionaalne blender. Sellist tüüpi blenderid suudavad töödelda kuivaineid, kuumutada või lausa keeta suppi ning hübriidmudelid võimaldavad sama masinaga pressida ka värsket mahla.
- Kuivade toorainete segamiseks sobivad nn veski tüüpi lisakannuga blenderid nagu Stollar the ActiveLife, Sage The Boss To Go Plus ja WMF Kult Pro. Erinevalt tavablenderitest ei vaja veskitüüpi lisakannud vedelikku, et kuivaineid purustada.
- Superblenderid on nii võimsad, et põhikannus saab vabalt kuivained jahuks blenderdada, ilma et mootor ülekuumeneks või katki läheks. Lisaks saab valmistada külmadest koostisosadest sooja supi, sest nende lõiketerad pöörlevad supirežiimis nii kõrgetel pööretel, et tekib hõõrdejõud, mis hakkab ise kannus olevat segu kuumutama. Sellised on Sage ja Kitchenaidi kallimad mudelid ja Blendteci blenderid. Tutvu valikuga.
- On ka blendereid, millega saab keeta. Selline on näiteks Tefali Ultrablend Boost Vacuum Blender, millega tuleb kaasa kaks kannu. Termokindel klaaskann kuumade toitude jaoks, ülivastupidav Tritan ™ kann külmade toitude valmistamiseks ning jää purustamiseks.
- Hübriidvariantidest on väga võimekad, kvaliteetsed ja ruumisäästlikud Sage Bluicerid (blender + juicer), kus ühe mootoriosa peale on võimalik asetada nii blenderkann kui ka mahlapress.
Kas valida plast- või klaaskannuga blender?
See on juba maitse küsimus. Täna on kõikidel professionaalsetel blenderitel Tritan-plastikust kann, mis on väga kvaliteetne, vastupidav ja toiduainemaailmas ohutuks liigitatud plastikust. Selle eelis on kergus, eriti kui kann on segu täis. Samuti ei pea paika arusaam, et plastkannus ei tohiks purustada jääd. Ka supifunktsiooniga blenderid kasutavad Tritan ™ kannusid.
Termokindel klaas on nõutud kui blenderil on kuumutselement. Tasub aga meeles pidada, et tavablenderisse ei tohi keemistemperatuuril vedelikke lisada ja blenderdades kõik kuumad segud paisuvad ehk blenderkannu võib maksimaalselt ¾ mahust täis panna.
Loodame, et leidsid siit mõtteainet, kuidas valida just Sulle sobivaim blender. Kindlasti tasub enne ostu tutvuda erinevate brändide ja mudelite omadustega või küsida abi Euronicsi spetsialistidelt nii
veebis kui kauplustes.