Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil nõustuda meie küpsiste kasutamise tingimustega - see võimaldab teil näha toodete detailinfot mis pärineb kolmandatelt osapooltelt, näha kaupluste asukohti kaardil ja palju muud. Kõik tingimused on loetletud siin: Küpsiste kasutamise tingimused


Nõustun

d Kirjuta meile

651 2222   E-P 9-21:00

Minu Euronics

Registreeru/

Vaakumpakendajaga säilitad toidu värskena kuni 10 korda kauem


Koju varutud suurema koguse toiduainete turvaline säilitamine võib tunduda keerulise ülesandena. Kuid on olemas nutikamaid võimalusi toitu pikemalt säilitada. Üks selline targa majandaja ja säilitaja abiline on vaakumpakendaja. Vaakumpakendaja on praktiline abimees, mis aitab kaasa nii valmistatud toitude pikemale eluaeale kui ka sellele, et poest ostetud toidukraam sobiks kokkamiseks ka päevi, tihti nädalaid hiljem.

Vaakumisse saab tõmmata praktiliselt kogu toore ja valmistoidu ning teha seda täpselt siis, kui selleks on vajadus – kui toiduvalmistamisest jääb midagi üle või kogu lõuna- või õhtusööki ei söödud ära. Vaakumisse võib panna nii toorest liha, kala kui ka juba valminud toitu. Vajadusel ka leiba ja saia või kohviube. Kõike seda, mis õhu käes kiiresti rikneb, lahtub või mis ei taha niiskust saada. Kuna vaakumisse tõmmatud toit säilitab nii oma värskuse kui ka maitsed ja aroomi, maitseb ka mõne päeva vanune toit üles soojendades kui värske. Samuti säilivad kõik toore toidu omadused.

Vaakumpakend pikendab märkimisväärselt toiduainete säilivusaega ja seda sobib kasutada nii tavakülmikus kui ka sügavkülmutamisel. Vaakumpakend aitab külmikus ruumi kokku hoida ja see sobib enamiku toiduainete, sealhulgas vedelike pakkimiseks. Säilitamist vajav toit asetatakse pakendisse ja pakendist imetakse töö käigus praktiliselt kogu õhk välja. Toiduainetes olevatel bakteritel ei ole enam piisavalt hapnikku ning toidul ei ole võimalik rikneda. Näiteks säilib liha tavalises olekus sügavkülmas mõne kuu, vakumeerituna aga kuni paar aastat. Värske leib säilib toatemperatuuril paar päeva, vaakumpakendis aga samadel tingimustel kaheksa päeva. Kuivained (jahu, kohv, riis jm) säilivad toatemperatuuril umbkaudu 6 kuud, vaakumpakendis aga kuni paar aastat. Värske kala säilib tavakülmikus ilma vaakumita 1–3 päeva, vaakumis aga kuni 6 päeva ja liha 2–3 päeva asemel koguni 6–9 päeva.

Millist vaakumpakendajat valida?
Vaakumpakendaja valikul tasub vaadata, kui suur on vaakumpakendamise surve (baarides) ning kiirus (liitrit minutis). Need näitajad muutuvad eriti oluliseks siis, kui on vaja suurem kogus toitu lühikese aja jooksul vaakumisse pakendada. Näiteks jahimehed ja kalamehed eelistavad just tänu suurte koguste pakendamise mugavusele vaakumpakendajate kallimaid mudeleid. Kui vaakumpakendajat kasutatakse aga kodus näiteks selleks, et soodushinnaga ostetud kilosest viilutatud juustupakist teha väiksemad portsud, et juust hallitama ei jõuaks minna, sobib selleks aga suurepäraselt ka kõige soodsam ja kompaktsem mudel.
Vaakumpakendajaid toodetakse erinevas hinnaklassis, alates väga soodsatest ja lihtsatest kuni suure jõudlusega mudeliteni, millel on erinevad lisaomadused, nagu sisseehitatud rullihoidik, lõikamisribad või kahekordsete tihendusribad eriti turvaliseks tihendamiseks.

Lisatarvikutest on kõigile mudelitele saadaval nii valmis erineva mõõduga vaakumkotte, pikk kilerull, millest saab sobivas mõõdus pakendi valmis keevitada, kui ka vaakumkarpe. Vajaduse korral saab vaakumpakendisse puhtalt ja õhukindlalt pakkida ka mittesöödavat kraami.




Kuidas toitu vaakumpakendisse panna? 

Aseta masin siledale ja kuivale pinnale. Tükelda või jaota toit parajateks tükkideks. Kui toitu on vähem, et täita kogu kott, võid pakendi servadest väiksemaks lõigata. Seejärel aseta pakend masina vahele ning vali programm vastavalt sellele, kui suure veesisaldusega on toit ja kui tugevalt on seda võimalik vaakumisse tõmmata. Üldjuhul saab kuivad ained vaakumisse tõmmata tugevamalt ja niiskemad toiduained tuleks vakumeerida õrnemalt. Kui soovid vedelat toitu, näiteks kastet või suppi vaakumpakendada, oleks tark see enne samas kotis sügavkülmutada. Enne vaakumpakendamist võib sügavkülmutada ka liha ja kala. Nii ei suru vaakumpakendades toiduainetest liigselt mahla välja. Märgi igale pakendile ka kuupäev. Nii väldid üle soovitusliku aja säilitamist.. 






  • Vältige roppusi ja solvavaid repliike
  • Mitte avaldada E-posti aadresse, telefoninumbreid ega sisestada URL'e
  • Mitte avaldada teavet teistest ettevõtetest ja veebisaitidest
  • Mitte soovitada klientidele mujalt osta

Lisa arvustus

Seda funktsionaalsust on võimalik kasutada sisse logides või nõustudes meie küpsiste kasutamise tingimustega


Arvustused