Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil nõustuda meie küpsiste kasutamise tingimustega - see võimaldab teil näha toodete detailinfot mis pärineb kolmandatelt osapooltelt, näha kaupluste asukohti kaardil ja palju muud. Kõik tingimused on loetletud siin: Küpsiste kasutamise tingimused


Nõustun

d Kirjuta meile

651 2222   E-P 9-21:00

Juurviljaspiraalid, viilud ja ribad kõigest sekunditega!



Severini spiraliseerija on mõeldud teadlikule, tervist ja mitmekülgset toitumist hindavale inimesele. Sobib suurepäraselt juurviljanuudlite, toorsalatite, kartulispiraalide ja kaunistuste valmistamiseks.

Suvi on kohal ja soojade ilmadega isutab ikka kõik mis on värske, tervislik ja kerge. Ka toidutegemisele kuluvat aega sooviksime minimeerida, et oleks rohkem võimalik viibida värskes õhus ja päikse käes. Kui blender on ideaalne smuutide tegemiseks ja seetõttu leidnud oma koha pea igas majapidamises, siis spiraliseerija on vähemalt sama hea abivahend juurviljade jaoks. Toorsalatid, juurviljanuudlid, kartulispiraalid ja imeilusad juurviljad taldrikul - see kõik on spiraliseerija eriala.

Toidu tekstuur muudab ka toitu ennast. Ameerika teadlased on kindlaks teinud, et meie ajude jaoks on toidu ''maitse'' tegelikult kombinatsioon toidu keemilisest koostisest, lõhnast ja tekstuurist. Ehk teisisõnu, toidu lõhn ja tekstuur mängivad meie maitse tajumise jaoks sama suurt rolli kui toit ise. Just seetõttu me vahel hakime, viilutame ja riivime juurvilju. Spiraalidki toovad endaga kaasa uued maitseelamused - seda paljuski tänu oma õhulisusele. 

Peale selle näeb õhuline toit hästi ahvatlev välja. Idamaade elutarkus ütleb, et toidu välimusel on samuti tähtis roll, sest lisaks maitsele, lõhnale ja tekstuurile sööme me ka silmadega. Paljudes Aasia riikides on näiteks olulisel kohal see, et toit näeks välja võimalikult ilus. Igal asjal on oma erinevad tükeldamise viisid ning kokandust vaadatakse kui kunsti. Sealt ka sõna gastronoomia ehk kokakunst. 

Kuigi spiraliseerijaga on võimalik teha rohkem kui vaid spiraale (näiteks lainelisi viile, laaste, nuudleid, jms), siis selle köögimasina ''firmarooks'' on eelkõige spiraalid - seejuures väga ilusad ning alateadlikult võimsad, sest maailm ise on ju suuresti spiraalne. Mõelgem hetkeks puudele, meie planeedile või päiksesüsteemile.

Samuti on spiraliseerija üks isetu abiline taimetoitlastele, veganitele, toortoitujatele, gluteenitalumatutele ja figuurisõpradele. Viimaseid aitab ta just tänu õhulise toidu valmistamisele, mis tekitab meis kiiremini täiskõhutunde ja seeläbi välistab ülesöömise.

Allolevalt leiate kaks ülimaitsvat retsepti, millega suvele vastu minna.

Toorsalat
sinepi-mee kastmega
(neljale)

Vaja läheb:
2 porgandit
1 kurk
1 punt väikeseid rediseid
1 punane sibul
2 peotäit lehtsalatit
6 tl oliiviõli
1 tl valge veini äädikat
1 tl sidrunimahla
1 tl keskmise tugevusega
sinepit
2 tl vedelat mett
1 tl hakitud peterselli
soola ja pipart

Kasuta Mr. Twisteri 1. lõiketera ja spiraalide tegemise lisaosa ning lõika sellega kurk ja porgandid spiraalideks. Puhasta aeg-ajalt juurviljade lisamise ava. Kurna kurgispiraale paberrätikul.

Nüüd kasuta 4. lõiketera ja lisalõikurit ning haki redised ja sibul.
Pese salat, kuivata, laota suurele taldrikule ja aseta peale juurviljad. 
Valmista kaste. Selleks sega omavahel äädikas, sidrunimahl, sinep, mesi, petersell, sool ja pipar.
Lisa aegaselt segades oliiviõli.
Vala valminud kaste salatile ja naudi heas seltskonnas!


Suvikõrvitsa spagetid
kuivatatud tomatite ja seedermänniseemnetega
(kahele)

Vaja läheb:
2 suvikõrvitsat
70 g päikesekuivatatud tomateid
3 tl oliiviõli
1 tl sidrunimahla
30 g seedermänniseemneid
soola ja pipart
parmesani või feta juustu kaunistamiseks

Kasuta 3. lõiketera (eriti õhukesed viilud) või 4. lõiketera (eriti paksud viilud) koos spiraliseerijaga ning lõika suvikõrvits nuudlikujulisteks ribadeks. Puhasta aeg-ajalt juurviljade lisamise ava. Keeda ribasid soolaga maitsestatud vees või auruküpsetajas 1-2 minutit, kuni nuudlid on saavutanud al dente küpsusastme. Kalla vesi pealt ja kurna nuudlid.

Haki tomatid peeneks, pane suurde potti koos oliiviõliga, lisa suvikõrvitsanuudlid ning maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. 
Rösti pannil seedemänniseemned ilma õlita.
Laota valminud pastaroog taldrikule ning serveeri riivitud parmesani või murendatud feta juustu ja seedermänniseemnetega.



  

  • Vältige roppusi ja solvavaid repliike
  • Mitte avaldada E-posti aadresse, telefoninumbreid ega sisestada URL'e
  • Mitte avaldada teavet teistest ettevõtetest ja veebisaitidest
  • Mitte soovitada klientidele mujalt osta

Lisa arvustus

CAPTCHA
Sisesta kontrollkood

Salvesta

Kommentaar

Euronics soovitab