d Kirjuta meile

651 2222   E-P 9-21:00

Suvised grillinipid

 

Grillimine on elustiil ning äärmiselt loov tegevus.


Parima tulemuse saame grillides suletud kaanega puusöegrillil hõõguvate süte kohal. Gaasigrillide puhul on miinuseks puusuitsu lõhna puudumine. Plussiks mugavus, kiirus ja puhtus. Paljudel meil on aga korterid, kus tavapärast lahtise leegiga grillitehnikat kasutada ei tohi.

Siin tulevad appi elektrigrillid.
Elektrigrille on erineva suurusega ja neid on kerge käsitseda. Sobivad nad kiireks grillimiseks nii ruumis kui ka vabas õhus. Röstimisrestiga elektrigrillil püüab tilkuva rasva kinni all olev veevann. Kontaktplaadiga elektrigrillil valmib liha analoogselt grillpannil praadimisega. Ei mingit tossu, suitsu ega jändamist süte, tule või gaasiga. Elektrigrill on väga mugav ja praktiline näiteks halva ilma puhul, kui soovitakse grillida verandal või katusealuses.
Õige grilli valiku tegemiseks peaksid paika panema oma vajadused. Otsusta, kas tulevane aparaat hakkab teenima ainult oma peret või kavatsed hakata külalisi võõrustama. 

Grillimise juurde käivad aga mõned reeglid, mis garanteerivad grillilt tuleva toidukraami parima küpsemise.

Enn Tobrelutsu 10 grillinippi:

• Lase lihal enne grillimist umbes tund toasoojas seista, nii ei toimu järsku temperatuuri muutust (pruunistus toimub kiiremalt).
• Väga hea on grillsöe süütamiseks kasutada spetsiaalset sütekaminat/starterit ja ökoloogilisi süütekuubikuid.
• Aseta liha grillile alles siis, kui grillrest on kuum, terasharjaga puhastatud, rätikuga puhtaks nühitud ja toiduõliga kergelt kokku määritud!
• Pruunista liha alguses kõrgemal kuumusel ühelt küljelt ja siis teiselt küljelt (nii saad isuäratava triibulise välimuse). Lihalõiku tohib keerata vaid 1 kord; samas toorvorste, saslõkki ja ribisid võid keerata ka mitu korda.
• Peale liha pruunistamist tõsta liha grilli vähem kuumemale alale või kõrgemal asetsevale restile järelküpsema, sulge grillikaas.
• Järelküpetamise ajal võid laduda mitu lihalõiku üksteise peale, et need liigselt ei kuivaks – samas ideaalse grillihõngu säilitamiseks ära kuhja neid üksteise peale liiga palju .
• Liha pööramiseks kasuta mugavaid grilltange, mitte kahvlit. Marinaadis lihalõikude ja tooreste grillvorstide jaoks on parim kasutada lapiku otsaga grilltange.
• Peenikeses sooles toorvorstid aseta grillile nii, et need oleksid ühte pidi kaardus - siis on hea lapikute tangidega korraga mitu vorsti ringi keerata, nii ei pea neid ühe kaupa liigutama.
• Kui kuumus läheb liiga suureks ja lihast eralduv rasv on sütel põlema läinud, saab leeki summutada grillile kaane peale asetamisega ja ventilatsiooniavade sulgemisega, kuid äärmisel vajadusel ka veega, õllega või veiniga. Hea on sütele raputada märgi lepalaaste, mis tekitavad ka lisasuitsu ja pehmendavad süte teravat kuumust.
• Kasuta grillil või BBQ ahjus kala, liha jm toidu küpsetamiseks puidust grill-planku ja puidust grill-pabereid.


Enn on rahvusvaheline BBQ- ja grillikoolitaja, konsultant lihatööstustele ja restoranidele. Tema lihaalane teekond sai alguse aastal 1996 – ehk juba 20 aastat tagasi. 10. juunil 2016 anti Ennule üle Elutööpreemia: “Panus Eesti grillikultuuri arendamiseks”.

Elektrigrillid Euronicsi e-poes

  • Vältige roppusi ja solvavaid repliike
  • Mitte avaldada E-posti aadresse, telefoninumbreid ega sisestada URL'e
  • Mitte avaldada teavet teistest ettevõtetest ja veebisaitidest
  • Mitte soovitada klientidele mujalt osta

Lisa arvustus

CAPTCHA
Sisesta kontrollkood

Salvesta

Kommentaar

Euronics soovitab